Ga naar de header Ga naar de content

Willem Bierman

“Van kinds af aan wilde ik piloot worden. Helaas kon ik dat na een vmbo-opleiding afstrepen. Achteraf vind ik dat totaal niet erg. Sleutelen aan vliegtuigen vind ik namelijk echt leuk. Ik ben sinds deze opleiding helemaal verliefd geworden op de techniek. Als ik met vliegtuigen bezig ben, kan ik me urenlang concentreren. Dat is zeker niet met alles zo. Daarom weet ik dat dit precies de juiste opleiding voor mij is. 

 “Ik wil aan de slag bij de luchtmacht” 


Eigen verantwoordelijkheid 

De stage bij Defensie was echt te gek. Met een kleine club mochten we onder meer de familiedag organiseren. We hebben gezorgd voor vliegtuigen. Ik had de brandweer geregeld en we konden zelfs demo-shows organiseren van het vliegtuig waar wij aan werkten; de Fokker F27. Die hele dag gaf echt een kick. Je organiseert iets moois en bouwt contacten op die je in de toekomst ook weer kunt gebruiken. Ik word helemaal vrolijk als ik eraan terugdenk. ROC Tilburg en de stages die je loopt maken het vak realistisch en haalbaar. Je krijgt veel verantwoordelijkheid en je voelt een enorme motivatie. Dat werkt heel goed.  

 

Een heerlijk gevoel 

Ik wil straks aan de slag bij de luchtmacht. Bij de A330 MRTT om precies te zijn. Dit vliegtuig deelt Nederland met andere landen. Het is in feite een gezamenlijke luchtmacht en daarin speelt Nederland een belangrijke rol. Daar wil ik graag naartoe als ik klaar ben met school. Een vriend van mij werkt daar al aan, als eerste nieuweling. Ik wil hem graag volgen, maar misschien vind ik iets anders binnen de luchtmacht. Ik weet nu in ieder geval wel wat ik wil en dat geeft zekerheid voor de toekomst. Dat is een heerlijk gevoel.” 

School voor Luchtvaarttechniek

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Luchtvaarttechniek

Willem & de opleiding ...