Ga naar de header Ga naar de content
 • BOL
 • Niveau 4
 • 3 jaar

Een baan in de logistiek is dynamisch en afwisselend. Geen dag is hetzelfde. Samen met je collega’s sta je voor uitdagende projecten.

Als Logistiek Manager | Specialist heb je een centrale positie binnen de organisatie en stuur je de bedrijfsprocessen mee aan. Jij bent de spil op het gebied van plannen en organiseren van logistieke processen. Je bent aan de éne kant bezig met het plannen van transport. En aan de andere kant heb je direct contact met je collega’s en klanten om de logistieke processen in goede banen te lijden. Dit kan zowel nationaal als internationaal.

De opleiding
Met deze opleiding ga je je eerst breed oriënteren. Wat is logistiek nu precies? En hoe zit de logistieke keten in elkaar? Je leert niet alleen de logistieke basis zoals inkomende goederen, opslag, orderverzamelen en uitgaande goederen. Je krijgt ook te maken met financieel beleid, contact houden met zakelijke relaties, klantvragen uitwerken tot een voorstel, personeelsbeleid en toezichthouden op de logistieke processen en het transport.

Uitstroomrichtingen
Je start de opleiding met 2 basisjaren. Die volg je samen met de Logistiek Supervisor. Daarna kies je een uitstroomprofiel, Specialist Transport en Logistiek of Logistiek Supervisor. Kies je nu voor Specialist Transport en Logistiek maar blijkt na de eerste 2 jaar dat Logistiek Supervisor beter bij je past? Dan kies je daarvoor. Geen probleem!

2 diploma’s
Krijg je nou geen genoeg van je opleiding, dan kom je na het afronden van je eerst gekozen profiel terug om ook het andere profiel af te ronden. Dan ben je pas echt een allround logistieke held!

Kortom, zie jij jezelf als dé specialist op het gebied van interne logistieke processen? Dan zit je met deze opleiding op de juiste plek! 


 

70%
Theorie
30%
Stage of praktijk
Deze opleiding start:
05
september
2016
1e jaar:
2e jaar:
3e jaar:
4e jaar:

Anderen bekeken ook...

1. Aanmelden MBO

Je wilt je aanmelden
Je klikt hieronder op de aanmeldknop van de mbo-opleiding van jouw keuze. Je komt dan in het inlogscherm bij CAMBO (centraal aanmelden mbo).

 • Je logt in met jouw DigiD. Heb je nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan via digid.nl/aanvragen
 • Je vult jouw contactgegevens in: e-mailadres en telefoonnummer.
 • Vervolgens check je alle persoonlijke gegevens en vul je de gevraagde gegevens aan. 
 • Doorloop nu alle stappen van het aanmeldproces. Bekijk handleiding aanmelden om te zien welke stappen dit zijn. Let op! Meld je je aan voor een bbl-opleiding? Dan heb je ook de gegevens nodig van je leerbedrijf.
 • Voordat je jouw aanmelding definitief kan maken, vragen we je om jouw e-mailadres te verifiëren. Je ontvangt hiervoor automatisch een e-mail.
 • Heb je jouw e-mailadres geverifieerd? En heb je jouw aanmelding ingediend? Dan kom je op de bedankpagina van ROC Tilburg. Je bent nu aangemeld.
Let op! Bij sommige opleidingen zijn er meer aanmeldingen dan plaatsen, meld je daarom snel aan. 
Let op! Meld je sowieso uiterlijk 1 april aan, anders vervalt je recht op toelating.
  

Hulp nodig bij aanmelden? Bel Studenten Adviespunt op 013 – 539 7010. Zij helpen je graag verder.
Aanmelden en dan?
 • Je ontvangt een bevestigingsmail en verzoeken je het DDD (Digitaal Doorstroomdossier) in te vullen.
 • Je controleert jouw gegevens.    
 • Wij controleren of je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden.
 • Op een later tijdstip ontvang je een uitnodiging voor een verdere kennismaking. 
 • Voldoe je aan de toelatingsvoorwaarden en zit de opleiding nog niet vol, dan krijg je van ons een een inschrijvingsbeslissing. Voldoe je niet aan de voorwaarden, dan ontvang je hierover een brief. We vragen je dan om contact op te nemen met het Studenten Adviespunt 013.
 • Jouw plaatsing bij ROC Tilburg is definitief als je een Inschrijfbeslissing hebt ontvangen.
 

Je meldt je aan. Je krijgt een automatische e-mail met je aanmeldgegevens én de vraag om aanvullende informatie.

Je stuurt dan binnen vijf werkdagen de benodigde aanvullende informatie:

 • dit ingevulde decanenformulier (hier vind je ook het uitbestedingsformulier Rutte-regeling). Zat je het afgelopen jaar niet op school? Schrijf dan een motivatiebrief waarin staat wat je in de tussentijd hebt gedaan en waarom je naar het vavo wilt.
 • Ben je 17, zat je het afgelopen schooljaar niet op een vo school, heb je nog geen startkwalificatie (diploma mbo2, havo of vwo) en wordt je volgend schooljaar 18? Vul dan het toestemming leerplicht in.
 • een kopie van diploma en cijferlijst,
  óf een kopie van je laatste rapport en cijferoverzicht als je geen diploma hebt,
  óf de voorlopige of definitieve cijferlijst als je nog op examen gaat.

Bbl-opleiding

Je werkt al en wil een opleiding volgen?
Je kunt je via jouw werkgever aanmelden voor een bbl-opleiding.

Je hebt nog geen werk?
Je wilt een bbl-opleiding gaan volgen en je hebt nog geen werk? Dan kan onze samenwerkingspartner NCVB Bedrijfsopleidingen jou adviseren bij het zoeken naar een geschikte werkgever. Neem contact op met: ncvbhelpdesk@ncvbbedrijfsopleidingen.nl Je kunt daar ook terecht met al je vragen.

Bbl-opleiding in de zorg | werken en leren

Je werkt al in de zorg?
Je kunt je via jouw werkgever aanmelden voor een bbl-opleiding.

Je werkt nog niet in de zorg?
Je wilt een bbl-opleiding in de zorg gaan volgen en je werkt nog niet in de zorg? Dan kan ROC Tilburg jou adviseren bij het zoeken naar een geschikte werkgever. Neem contact op met: ROC Tilburg | Studenten Adviespunt 013. Je kunt daar ook terecht met al je vragen.