Ga naar de header Ga naar de content

Kevin Reike

“Ik heb altijd geweten dat ik iets wilde doen met orde en veiligheid. Na een valse start op het hbo, aan de Academie voor Lichamelijke Oefening, kwam de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid op mijn pad. Ik wil uiteindelijk naar de politie. Deze opleiding is een goede opstap naar die droom. Je leert hier al veel praktische vaardigheden, zoals bonnen schrijven. Ook leer je hier theorie, bijvoorbeeld verschillende wetten en formeel strafrecht. 

“Uiteindelijk word ik misschien wel de nieuwe persoonsbeveiliger van Johan Derksen” 

Echt op mijn plek 
Iedereen ontwikkelt zijn eigen stijl als boa. Ik heb zelf ontdekt dat ik heel goed kan communiceren en voor mezelf kan opkomen. Dit zijn talenten die goed van pas komen. Ik zit hier echt op mijn plek. De mensen en docenten zijn supergaaf. Het is wel strikt, maar niet streng. Er zijn duidelijke regels, maar je krijgt wel de ruimte. En er zijn veel mensen met ervaring. Zoals meneer Beijer die werkt als senior boa in gemeente Brielle en mevrouw Maas die haar ervaring deelt als voormalig politieagente. De beste les gaf meneer Beijer me: “De beste handhaver kan een boete van 400 euro uitschrijven, waarna de bekeurde toch zegt: ‘tja vervelend, maar sorry en een fijne dag’.  


Persoonsbeveiliger Kevin 
Mijn droom is om persoonsbeveiliger te worden bij de politie. Ik las laatst het bericht dat Johan Derksen een beveiliger zoekt, maar dat die er niet zijn. Er is dus voldoende werk. Ik vind het ook een heel nobel beroep. Je zet jezelf in voor de veiligheid van iemand anders. Het is fysiek en mentaal een zwaar beroep, maar gelukkig is er bij ons op school en in de praktijk ook veel nazorg. Daarbij help je elkaar. Dat is mooi.”  

 


School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening

Kasteeldreef 122
5046 CV Tilburg
T 013 539 7070
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Administratieve en Juridische Dienstverlening

Kevin & de opleiding ...