Ga naar de header Ga naar de content

Mahmoud Al Masalmah

“Wat kan er in zes jaar tijd veel gebeuren. Ik kwam aan in Nederland en moest eerst de taal goed leren. Alleen dan kon ik een opleiding mbo-niveau 4 volgen. Ik ben nu vierdejaars student werkbouwtuigkunde. Mijn broer en ik delen hierin dezelfde passie. Ik geloof dat we in de toekomst samen een succesvol bedrijf kunnen bouwen. Samen iets uitvinden om de wereld een beetje beter en makkelijker te maken.  

“De toekomst is belangrijk voor mij, daar werk ik naartoe” 

Echt zelf iets maken  
Ik heb ontdekt hoe mooi het is om van niets, iets te maken. En dat ik dat echt zelf kan doen, met mijn eigen handen en met behulp van de juiste apparatuur. Vroeger maakte mijn vader altijd alles in huis. Nu hoeft dat niet meer. Laatst heb ik een graveermachine weer opgeknapt. En daar maak ik nu mooie dingen mee die ik dan cadeau geef. Dat waarderen mensen heel erg.  

Doorzetter  
Overleven was van jongs af aan iets wat ik helaas heb moeten leren. Dit heeft me wel heel erg geholpen tijdens mijn studie en leven. Ik heb geleerd dat ik moet doorzetten en focussen op mijn einddoel. ‘Als een deur na veel kloppen nog steeds niet opent, dan beuk ik hem open’. Na vier jaar hard werken zie ik hiervan ook het resultaat. Dit ambassadeurschap zie ik als een extra beloning en daar ben ik heel trots op. En ik ben nog niet klaar. Hierna wil ik naar het hbo, technische bedrijfsvoering of werktuigbouwkunde en wie weet daarna nog een master.” 


School voor Mechatronica, Werktuigbouwkunde en Metaaltechniek

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Mechatronica, Werktuigbouwkunde en Metaaltechniek

Mahmoud & de opleiding ...