Ga naar de header Ga naar de content

Tim van de Ven

“Als klein kind mocht ik weleens mee naar het werk van mijn vader. Hij vervoert gedetineerden van gevangenis naar gevangenis. Dat vond ik spannend en interessant. Vanaf dat moment wist ik ook zeker: later wil ik bij de politie. Ik heb handhaving gestudeerd, dat was een mooie eerste stap. Toen ik klaar was met de opleiding was ik pas 17 jaar. Om bij de politie te solliciteren, moet je 18 jaar zijn. Daarom moest ik nog een jaar overbruggen. Toen koos ik voor de opleiding Leidinggeven. Dat is voor mij de perfecte invulling, omdat ik bij de politie leidinggevende kwaliteiten nodig heb.  

“Als klein kind wist ik al heel zeker: later ga ik bij de politie” 


Leidinggeven als opstap

Ik leer nu alles over leidinggeven. Over wat het inhoudt en bijvoorbeeld de verschillende gesprekstechnieken. Ik heb ontdekt dat ik op mijn strepen kan gaan staan als het moet. Ik ben daadkrachtig en durf te handelen. Door mijn ervaring als handhaver en het ontwikkelen van mijn kwaliteiten als leidinggevende ben ik tot nu toe door alle onderdelen gekomen van de selectieprocedure bij de politie. Het einde komt in zicht en daar ben ik trots op. Mijn vader stuurt nu ook vol trots berichten over mijn selectie in de grote familie groepsapp.  

Leidinggeven bij de politie  

Natuurlijk hoop ik allereerst dat ik aangenomen word bij de politie. Mijn grote droom is om daar steeds meer stappen te zetten richting een uitdagende functie. Zoals onderdeel worden van het arrestatieteam of leidinggeven aan meer agenten. Politiewerk is heel breed en er is heel veel mogelijk. Er is dus altijd de kans om te groeien en jezelf te blijven uitdagen.” 


School voor Commerciële Dienstverlening

Kasteeldreef 122
5046 CV Tilburg
T 013 539 7070
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom naar onze Open dag.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Commerciële Dienstverlening

Tim & de opleiding ... Leidinggevende