Ga naar de header Ga naar de content

2 weken naar Italië voor je studie: een onvergetelijke ervaring!

foto excellentkleas SB klein

11 studenten hebben vol trots het eerste cross-over excellentietraject van ROC Tilburg afgerond. 7 studenten Sport en Bewegen, 3 studenten Kinderopvang en 1 student Maatschappelijke Zorg. Samen hebben zij 5 maanden toegewerkt naar een verblijf van twee weken in Italië. Daar hebben ze gewerkt  met specifieke doelgroepen. En dat alles onder begeleiding van hun docenten Joost, Margriet en Merel.

“Het was echt onvergetelijk. Deze mooie ervaring draag ik mijn hele leven met me mee”, vertelt Tim, student Sport en Bewegen. “Dat je bij ROC Tilburg een excellentietraject kunt doen, was voor mij zelfs een belangrijke reden om voor deze school te kiezen.”

De voorbereiding

“Juni 2021 zijn we al begonnen met de voorbereidingen”, vertelt Demi, student Kinderopvang. “Elke week hebben we 2 tot 3 uur besteed aan Italiaanse les, aan het voorbereiden van activiteiten en die aan elkaar gepresenteerd. Soms in het Engels. We hebben aan teambuilding gedaan en sponsorgeld opgehaald.”

Sponsorgeld

Tim: “Alle studenten moesten door sponsoracties minimaal 750 euro ophalen. We hebben veel acties opgezet om aan dat bedrag te komen. Met als resultaat 8.400 euro. Dat hebben we in Italië besteed aan mensen en organisaties die het goed kunnen gebruiken.”

“We hebben echt gekeken naar wie heeft wat het hardst nodig. Zo hebben we voor een organisatie een wasmachine en droogtrommel gekocht, en voor een andere een tafeltennistafel om maar wat te noemen.” vult Demi aan.

Wat het leukste was?

Voor Demi, student Kinderopvang, is dat een lastige vraag. “Alles was gewoon super leuk. Overal waar we kwamen was iedereen blij en enthousiast. We hebben activiteiten verzorgd en geklust bij thuis- en daklozen, bij mensen met een beperking. Zo fijn om voor anderen iets te kunnen betekenen. In de groep hadden we ook meteen een klik.

Ook Tim vond alles geweldig. “Alles samen was leuk. Maar als ik het echt moet zeggen. Dan is het toch wel de waardering die je krijgt voor alles wat je doet. Iedereen was zo ontzettend blij met onze hulp. En ook met het geld. Ze waren helemaal overdonderd. Dat vergeet ik nooit. Zo’n excellentietraject is echt een 100% aanrader.” 

Geplaatst: 16-03-2022