Ga naar de header Ga naar de content

Practoraat Interactieve Technologie van ROC Tilburg levert eerste applicatie in Playstore

Aan een auto sleutelen of leren hoe een auto in elkaar zit? Da’s soms best lastig. Bijvoorbeeld als je als student Autotechniek thuis aan het werk bent en je geen auto hebt waarmee je kunt oefenen. Of als je wilt weten hoe die automotor ook alweer precies werkt. Twee Fontys studenten - Danny Vu en Jorrit Verstappen - hebben een oplossing. Zij ontwikkelde de app Edumotive vanuit hun stage bij het Pratoraat Interactieve Technologie van ROC Tilburg.

Danny en Jorrit hebben speciaal voor de School voor Autotechniek van ROC Tilburg deze app ontwikkeld. Maar iedereen in Nederland en daarbuiten kan ermee aan de slag.

De app Edumotive

Met deze app kun je auto’s en onderdelen ervan bestuderen. En dat kun je overal en altijd doen. Thuis, op school, in de trein of in een garage. Om 7 uur ’s morgens of laat in de avond. Het is allemaal mogelijk.

In de app kun je in AR 3D modellen zien van auto’s of onderdelen ervan, je kunt erom heen lopen of ze van dichtbij bekijken. De app kent ook oefeningen waarmee je kunt leren, bijvoorbeeld hoe je een automotor in elkaar zet of wat de namen van auto-onderdelen zijn.

De applicatie is makkelijk te downloaden via de Playstore en kan meteen gebruikt worden!

Niet elke device is compatibel met AR. Maar, met de meeste moderne telefoons en tablets kun je aan de slag met Edumotive.

Geplaatst: 20-10-2022