Ga naar de header Ga naar de content

La Rose Ludelu-Kifu

Vroeger had je van die vriendenboekjes, waarin stond: ‘Wat wil je later worden’? Toen dacht ik altijd al waarom kan ik maar op één lijn iets invullen? Ik wil dit worden en dit en dit en dit. Dat kon niet op één regel. Ik wil van alles doen, zie dat ook terug in mijn hobby’s. Ik ging op pianoles, drummen, gitaar, zang, tekenen en dansen. Creatief bezig zijn was altijd de rode draad.  

Gewoon doen en in beweging blijven  
Mijn focus is in beweging blijven en gewoon doen. Daar paste dansen perfect bij. Die focus heeft me veel gebracht, met twee Europese en één Nederlandse titel op zak heb ik al veel van de wereld mogen zien. Ik heb door het dansen voor mezelf een mooie basis gebouwd. Nu wil ik een andere creatieve kant ontdekken en ontwikkelen, waarvan ik altijd al weet dat die in mij zit. Dat is het modevak. Mijn oma stuurde vroeger al vanuit Congo stofjes op met Afrikaanse prints. Daar maakte ik dan tasjes van. Mijn roots en de mode-nalatenschap van mijn oma wil ik naar Nederland halen.  

Jezelf zijn 
Met alles wat ik doe, leer ik mezelf stap voor stap beter kennen. Kleine Roosje was vroeger ook onzeker. Door mijn opvoeding heb ik mogen ervaren en geleerd om mezelf te zijn. Ik dacht dat ik geen structuur nodig had. Zeker niet op een creatieve opleiding. Toch helpt structuur me nu juist heel erg bij het ontwikkelen en ontwerpen van de kleding. Later wil ik een plek creëren waar ik andere jongeren ook de kans geef te ontdekken wie ze zelf zijn. En die plek is helemaal La Rose proof: creatief, buiten de kaders en alle vrijheid zodat je geïnspireerd raakt.” 

Bekijk hieronder de vlog van La Rose


School voor Mode en Uiterlijke Verzorging

Stappegoorweg 183
5022 DD Tilburg
T 013 539 7090
Meer ervaringen van studenten horen?
Kom met ons kennismaken.

Meer info over opleidingen en school
Zie: School voor Mode en Uiterlijke Verzorging

La Rose & de opleiding ...